Het Hoogste Woord

Voer jij Het Hoogste Woord?

Een leuke babbel hebben is leuk, goed kunnen luisteren is nog beter. Bij debatteren komen beide zijden aan bod. Het gaat om presenteren, reageren, argumenteren, timing, humor en nog veel meer. Bij debatvereniging ‘Het Hoogste Woord’ wordt dit, in een ontspannen-gespannen sfeer geoefend. Iedereen is welkom om een keer mee te doen.

Bij Het Hoogste Woord in Den Haag wordt gedebatteerd over actuele stellingen die de leden zelf inbrengen. De vereniging is ontstaan vanuit een studenten initiatief in 1995 maar inmiddels komen de leden uit diverse professies vanuit de hele provincie Zuid-Holland en met name de regio Haaglanden. We debatteren in principe iedere laatste dinsdag van iedere maand. Zie de agenda voor de exacte dagen en de uitzonderingen. Naar aanleiding van de actualiteit, een recent ontwikkelde vraag of interesse, of vanwege een diepgevoelde overtuiging of frustratie. Stellingen variëren van maatschappelijke en politieke kwesties tot aan ethische, internationale en sociale vraagstukken, maar ook ludieke stellingen. Deelnemers aan de discussies zijn van alle leeftijden.

Tijdens de debatavonden oefenen we onze debatvaardigheden. Niet als doel op zich, maar om zo beter te leren luisteren, meer zelfvertrouwen te krijgen bij spreken in het openbaar, soepeler te leren spreken, beter te leren timen, beter te leren redeneren, leren mensen te overtuigen en om een gezellige avond met mede critici te beleven.  

LET OP, DE VASTE DEBATAVOND IS MET INGANG VAN HEDEN DE DINSDAG EN NIET LANGER DE MAANDAG!!!

KIJK OP DE AGENDA PAGINA VOOR ALLE DATA.

De volgende debatavond is op dinsdag 28 juni 2020. Het Koorenhuis is in de maanden juli en augustus gesloten en in de alternatieve lokatie is het niet mogelijk om voldoende afstand te houden. We zoeken nog naar een alternatieve lokatie waar dat wel kan en in het uiterste geval zullen we onze toevlucht moeten zoeken in een on-line sessie zoals we ook in maart, april en mei hebben gedaan.

De lokatie voor de debatavond is vanaf september weer;

Het Koorenhuis

Prinsegracht 27
2512 EW  Den Haag
Zaal nummer 2.07 (onder voorbehoud)

Telefoon; 070-7071722

Het Koorenhuis is vanaf Den Haag CS te bereiken met;
Tramlijn 2 richting Kraaijensteijn
Tramlijn 3 richting Loosduinen
Tramlijn 4 richting De Uithof
Tramlijn 6 richting Leijenburg

 Kom een keer mee-debatteren! Kijk bij meedoen. Op de debatavonden zijn geïnteresseerden welkom.

Interesse? Stuur even een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Trouwens, mail onze secretaris ook als je een goede suggestie voor een actuele stelling hebt. Wie weet gaan wij daar de eerstvolgende debatavond over debatteren.

 Disclaimer;

 Een stelling bij HHW staat exclusief in dienst van het intellectuele debat. Op geen enkele manier vertegenwoordigt een stelling de mening van individuele leden en/of de vereniging.

 

 

 

 

Additional information