Het Hoogste Woord

Voer jij Het Hoogste Woord?

Een leuke babbel hebben is leuk, goed kunnen luisteren is nog beter. Bij debatteren komen beide zijden aan bod. Het gaat om presenteren, reageren, argumenteren, timing, humor en nog veel meer. Bij debatvereniging ‘Het Hoogste Woord’ wordt dit, in een ontspannen-gespannen sfeer geoefend. Iedereen is welkom om een keer mee te doen.

Bij Het Hoogste Woord in Den Haag wordt gedebatteerd over actuele stellingen die de leden zelf inbrengen. De vereniging is ontstaan vanuit een studenten initiatief in 1995 maar inmiddels komen de leden uit diverse professies vanuit de hele provincie Zuid-Holland en met name de regio Haaglanden. We debatteren in principe iedere laatste maandag van iedere maand. Zie de agenda voor de exacte dagen en de uitzonderingen. Naar aanleiding van de actualiteit, een recent ontwikkelde vraag of interesse, of vanwege een diepgevoelde overtuiging of frustratie. Stellingen variëren van maatschappelijke en politieke kwesties tot aan ethische, internationale en sociale vraagstukken, maar ook ludieke stellingen. Deelnemers aan de discussies zijn van alle leeftijden.

Tijdens de debatavonden oefenen we onze debatvaardigheden. Niet als doel op zich, maar om zo beter te leren luisteren, meer zelfvertrouwen te krijgen bij spreken in het openbaar, soepeler te leren spreken, beter te leren timen, beter te leren redeneren, leren mensen te overtuigen en om een gezellige avond met medecritici te beleven.  

De volgende debatavond is op maandag 26 augustus 2019.

Vanwege de vakantie is onze gebruikelijke locatie Het Koorenhuis gesloten. In de maanden juli en augustus wijken we daarom uit naar de Brouwersgracht 10. Dit is ongeveer 3 minuten lopen vanaf Het Koorenhuis. Als je bij de ingang van Het Koorenhuis staat loop je van het centrum af en na ca. 80 meter sla je linksaf de Brouwersgracht in. Na ca. 80 meter lopen is het aan je linkerhand. Dit was vorig jaar ook de alternatieve locatie. Kom je er niet uit bel dan voor meer informatie met 0174-518975.

 Kom een keer mee-debatteren! Kijk bij meedoen. Op de debatavonden zijn geinteresseerden welkom.

Interesse? Stuur even een mailtje naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Trouwens, mail onze secretaris ook als je een goede suggestie voor een actuele stelling hebt. Wie weet gaan wij daar de eerstvolgende debatavond over debatteren.

 Disclaimer;

 Een stelling bij HHW staat exclusief in dienst van het intellectuele debat. Op geen enkele manier vertegenwoordigt een stelling de mening van individuele leden en/of de vereniging.

 

 

 

 

Additional information